EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

EUROOPA MAAELUVÕRGUSTIK: Uudiskiri - märts 2016

Allikas: Maaeluvõrgustik
18. mrts 2016. a

 

Maaelu arengukavade potentsiaali väljaselgitamine

Tutvu Euroopa maaelu arengu võrgustiku konverentsi „Avame maaelu arengukavade potentsiaali“ kokkuvõtetega!

Lühike kokkuvõte annab ülevaate maaelupoliitika valdkondadest, mis on määratletud maapiirkondade jaoks kõige suurema potentsialiga, ning vastavatest tegevustest, mis aitaksid maapiirkondade potentsiaali välja selgitada.

Samuti antakse ülevaade ka osalejate mõtetest seoses selle teemaga, ning sellest, mis töötas ELis maaelu arengukavade 2014-2020 ettevalmistamisel hästi ning mis mitte.

Siit saab lugeda ka üksikasjalikumat raportit.

Ilmus uus „EL Maaelu ülevaade“ 21. väljaanne!

Trükise keskseks teemaks on maapiirkondade toimetulek erinevate Euroopa väljakutsetega ning see uurib nii EL maaelu arengu poliitika laiemaid ühiskondlikke väljakutseid kui ka praktilisi võimalusi, mis aitaksid kaasa positiivse mõju tekkele.

Väljaandest leiate veel: lahendused maapiirkonna limiteeritud lairiba ühendusega seotud väljakutsetele, ülemaailmsele kliimamuutusele ning põgenikekriisile. Tutvustatakse uute ja arendamisel olevate EL poliitikavahendite võimalusi: multifondi toetusprogramm kogukonna juhitud kohaliku arengu jaoks (CLLD); Euroopa strateegiliste investeeringute fond ja MAK koostöö meede (M16).

EL Maaelu Ülevaade on tõlgitud ka prantsuse, saksa, hispaania, itaalia ja poola keeltesse. Kui soovid tellida paberväljaannet, siis kirjuta e-posti aadressile - subscribe@enrd.eu - ning täpsusta mitu ja mis keelset trükist soovid endale tellida.

Maapiirkondade rahastamisvõimalused

Hulk hiljutisi väljundeid on välja toonud praktilisi võimalusi, mida pakub Euroopa struktuuri- ja investeeringute fondi (ESIF) kombineerimine Euroopa strateegiliste investeeringute fondiga (EFSI).

Rohkem teavet leiad:

Kliimategevused ja Maaelu arengukavad

Euroopa Komisjoni tellitud hiljutine uuring annab ülevaate Maaelu arengukavade potentsiaalist võidelda kliimamuutustega Euroopa Liidus.

LEADERi / CLLD rakendamise parendamine

16. veebruaril toimunud LEADERi / CLLD allrühma kohtumisel arutleti selle üle, kuidas lihtsustada rakendamist, hindamist ja innovatsiooni. Lisaks on töögrupid - LEADER / CLLD lihtsustatud maksete võimalused, "katus"- projektid, sotsiaalne kaasatus ja koostöö (töögrupp loomisel) - uurinud Euroopa maaelu arengu võrgustiku kasusaajate võimalusi ja vahendeid.

Päevakavas maaeluvõrgustike klastrid

Viimane maaeluvõrgustike kohtumine toimus 29.02-01.03 Bled’is, Sloveenias ning seal arutleti ühiste ideede ja prioriteetide üle, kuidas saaks parendada Maaelu arengukavade (MAKide) rakendamist. Uuriti, kas ühistööl väiksemates gruppides oleks potentsiaali.

Põllumajanduse, metsanduse ja kalanduse statistiliste andmete trükis

Uus Eurostati trükis annab ülevaate Euroopa ja liikmesriikide põllumajanduse, metsanduse ja kalanduse statistikast 2015. aastal.

Maaelu arengukavade 2014-2020 eelhindamise kokkuvõte

Uus raport analüüsib ja koondab Maaelu arengukavade 2014-2020 eelhindamist ning toob välja MAKide ühised trendid ja erinevused, jõudes välja konkreetsete järeldusteni.

Juhtrühm tugevdab ühistööd

4. maaeluvõrgustike juhtrühma kohtumisel arutleti, kuidas tõhustada Euroopa maaelu arengu võrgustiku ja EIP-AGRI võrgustike vahelist tööd ning kuidas saavutada see, et kasusaajad kasutaksid väljundeid paremini.

Põgeniketeema: LEADER / CLLD head praktikad


AEIDLi sõnul töötavad Punkalaidunis Soome LEADER projektid alates 2011. aastast edukalt selle nimel, et integreerida immigrante, põgenikke ja asüülitaotlejaid. On vaja ka uusi häid ja ülekantavaid näiteid.

Raporti kohaselt on võrreldakse neid projekte laiemalt üle kogu riigi ning Soome kohalik tegevusgrupp Joutsenten Reitti, kes on antud projektidesse kaasatud, on valmis uurima siseriiklikke ja rahvusvahelisi koostööprojekte.

Seletame lahti mõiste maaeluvõrgustumine

Loe uut Euroopa maaelu arengu võrgustiku trükist, mis annab ülevaate Euroopa maaeluvõrgustumisest.

Jaga oma arvamust seoses Euroopa maaeluvõrgustiku kommunikatsioonivahenditega

Aita meil meie tööd tõhusamaks muuta ning vasta Euroopa maaelu arengu võrgustiku kommunikatsioonivahendite ja -toodete alasele lühikesele küsimustikule.

Vastamine võtab vaid 10 minutit! Palun anda tagasiside hiljemalt 31. märtsiks 2016. Suur tänu!

  • Vaata Euroopa ürituste kalendrit ja loe Euroopa maaeluvõrgustiku uudiskirja edasi SIIT

 

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo


2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo