EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

MAAELUVÕRGUSTIK: Toiduvõrgustike info - 22. veebruar 2018 (3/2018)

Allikas: Maaeluvõrgustik, Reve Lambur
22. veebruar 2018. a

 
 

Toiduvõrgustike

@Infokiri

22. veebruar 2018 (nr 3/2018)

 
 
Fookuses
 
 
 
 

Peipsimaa maitsete aasta

Mahe uudised

 

Organic Estonia korraldab kolmapäeval, 28. veebruaril Tallinnas mahe-ekspordi ümarlaua "Mahetoit Eestis ja eksportturul 2018". Huvilised on oodatud! Info maaeluvõrgustiku veebilehel.

Toiduohutuse pikaajaline programm

Toiduteave.ee teabematerjalide lehelt leiate ülevaatliku juhendi toidutööstuse seadmete, töövahendite ja pindade puhastamisest ning desinfitseerimisest, mille on  koostanud Eesti Maaülikooli toiduteaduse ja toidutehnoloogia õppetooli lektor Vilma Tatar.

Samast leiate ka lühikese infolehe, mis käsitleb tsüanuurhappe omadusi, toksilisust ja piima sattumise viise ning annab soovitusi selle vältimiseks. Nimelt on Euroopa Liidu maade piimatööstustel olnud viimasel ajal probleeme tsüanuurhappega, mis on sattunud toorpiima ja sealt edasi vadaku- jt pulbritesse ning võisse piirnormist kõrgemates kontsentratsioonides. Infolehe on koostanud BioCC OÜ teadlased.

Uudised

21.02.2018 – PÕLVAMAA ARENDUSKESKUS: Põlvamaa toidu päevad Tallinnas pakkusid põnevaid elamusi nii külastajatele

21.02.2018 – MAAELUVÕRGUSTIK: Tuleviku turismitrend on säästev turism

21.02.2018 – SAARTE HÄÄL: Saaremaa märki ootab kaasajastamine

20.02.2018 – PÄRNU POSTIMEES: Väiketootjad pööravad pilgu toitlustajatele

18.02.2018 – KANNAPÖÖRE – LINNAST MAALE: Midagi teistmoodi aga eestimaist

18.02.2018 – DELFI – MAITSED: Tiir ümber Eesti: kust kohast milline meie armastatud toit pärineb?

16.02.2018 – MAALEHT: Mahekama ja küüslauguvõie tõusid hitiks

14.02.2018 – POSTIMEES: Maailma gastronoomia üks tippudest: eestlased ei pruugi seda mõista, aga teie köök on maailmale huvitav

14.02.2018 – LÕUNA-EESTI POSTIMEES: Lõuna-Eesti tippkokad katavad presidendi vastuvõtul peolaua

12.02.2018 – SAAREMAA EHTNE TOODE: Uus traditsioon – kaubamajas Ehtsa tootemärgi kandja turupäev!

10.02.2018 – MAALEHT: Kümme omapärast toidukaupa, mida Eestimaa eri nurkadest otsida

10.02.2018 – DELFI: Ternespiim - imeline looduslik vahend viirushaiguste vastu

09.02.2018 – MAAELUMINISTEERIUM: Tarmo Tamm Tourestil: Kohalik Eesti toit on meie kõigi ühine südameasi

08.02.2018 – MULGIMAA: Tulemas on neli Mulgi toidu päeva

08.02.2018 – POSTIMEES – MAAELU: Vaidlus selle üle, mis on Eesti toode, kogub tuure

 
 
Üritused
 
 

1.-28. veebruarini toimub maitseelamuste kampaania „Maitsev Tartu 2018“, kui maitseelamusi pakuvad 14 Tartu restorani.

27. veebruaril korraldab SA Põlvamaa Arenduskeskus väikeettevõtjatele seminari „Turundustulu, mitte kulu“ Põlvas

 28. veebruaril toimub Tallinnas mahe-ekspordi ümarlaud "Mahetoit Eestis ja eksportturul 2018". Huvilised on oodatud! Info maaeluvõrgustiku veebilehel.

1. märtsil toimub Kodukant Läänemaa projekti „Kohalik toit kättesaadavaks“ raames seminar Altmõisa külalistemajas

3.märtsil toimub Kalaküla 18 Kasepääl Jõgevamaal. Info FB-s

6. märtsil toimub Kauksi puhkemajas ühiskokkamine Peipsi retseptidega Piret Talistu juhendamisel. Info FB-s

7. märtsil toimub Maaeluministeeriumi suures saalis kuues loeng loengutesarjast "Teadlase vaade kogukonna juhitud arengule". Seekordse loengu teema: "Maaelu kuvand – milline see on? Kas ja kuidas saame seda muuta?" Info ja registreerimine maaeluvõrgustiku veebilehel.

7.-8. märtsil toimub iga-aastane konverents „Terve loom ja tervislik toit 2018“ Tartus

10. märtsil toimub Eesti Vabaõhumuuseumi esimene üritus sarjast „100 kokka köögis“ – teemaks Vana-Võromaa kaubamärk UMA MEKK. Info FB-s.

12.-14. märtsil toimub koolitus konsulentidele teemal „Põllumajandussaaduste töötlemine konsulendile: jookide väiketöötlemine“ Viljandimaal

19. märtsil on  infopäev Euroopa Liidu teavitus- ja müügiedendusmeetme tutvustamiseks

Maaeluministeeriumis Tallinnas

Ühistegevuse pikaajalise programmi raames:

Toiduohutuse pikaajalise programmi raames veebruaris:

Varasemad infokirjad leiab Maamajanduse Infokeskuse veebilehelt. 

 
 

 

 

Rõõmsat ja maitsvat saabuvat pidupäeva soovides

 

Reve Lambur

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (548)
METK: Esindusorganisatsioonid võimendavad liikmete häält
MAAELUVÕRGUSTIK: Loodusturism kui elustiiliettevõtlus maapiirkonnas
UUS! Maaelu jutud #15: Sirje Kuusik – Säästvast maaturismist
SA KÜSK: NULA otsib Eesti ühiskonda paremaks muutvat ideed
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal
MAAELUVÕRGUSTIK: Põllumajandusjäätmete ja ringmajanduse teemaline seminar-õppereis Pärnumaal
METK: Esitluspäev Airi Külvet FIE’s “Tingimuslikkus ja ökokavad – 2023. aasta kogemus ja muudatused 2024. aastal”
MAAELUVÕRGUSTIK: Teadlase vaade maaelu arengule - ruumiloomest maapiirkonnas - AVALIK SALVESTUS

2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo