LEADER TEGEVUSGRUPID: Põhja-Eesti kokkade õppepäev |
Allikas: Partnerid
27. jaanuar 2022. a |
3. veebruaril 2022 toimub Põhja-Eesti toidupiirkonna kokkade õppepäev.
Osalema oodatakse Põhja-Eesti toidupiirkonna kokkasid, toitlustajaid, nii suuremaid kui väiksemaid. Grupi suurus kuni 20 inimest. Ideeks on tutvustada piirkonna tootjate tooteid ja fookuses on keskkonnasäästlik toidu tootmine ja pakkumine.
KAVA:
- 11.00 Kohtumine Kivimurru Kombuchatalus Tooteks teeseenejook. Ettevõtte tutvustus Liis Järvamägi.
- 11.45 Liigume edasi Väike-Maarja Taluturule, aadress Simuna mnt 11, Väike-Maarja
- 12.10 kohv, saiake Turul olevate toodetega tutvumine
- Väike-Maarja taluturgu, Loodussahvri ja Marja talu tooteid (külmkuivatatud kõrvitsa pulber, kuusevõrsepulber jne) tutvustab Tarmo Määltsemees
- Vinkymoni toodete tutvustus (ebaküdoonia , küüslauk) Maila Vink ja Äntu mõisa toodete tutvustus (mahedad kanamunad, kanaliha) Diivi Põdersoo
- 13.30 – 14.00 sõit Kuusiku loodustallu, Ama küla; Kadrina vald.
- 14.00 – 16.30
- Lõuna – pakutakse Äntu Mõisa mahekana koos Kuusiku talu köögiviljadega.
Kuusiku loodustalu toitlustuse kontseptsiooni tutvustamine, mahetoit, keskkonnasäästlikus, tarbija harimine, Kristiina Leego ja Sirje Kuusik.
- Ühine arutelu päeva jooksul nähtust, edasised plaanid, arutelu juhib toiduprojekti juht Eha Paas.
- 16.30 Sõit koju
INFO: kohaliktoit.arenduskoda.ee/sundmused/pohja-eesti-kokkade-oppepaev/
|