EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
Maainfo
UUDISED
Maainfo
UUDISKIRJAD
Maainfo
SÜNDMUSED
Maainfo
INNOVAATILISED PROJEKTID
Maainfo
EUROOPA PROJEKTID
Maainfo
AKIS
Maainfo
KONSULENTIDELE
Maainfo
INNOVATSIOONI hindamine
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

   

EIP VÕRGUSTIK: Euroopa Innovatsioonipartnerluse uudiskiri nr 4

Allikas: Euroopa Innovatsioonipartnerluse teeninduspunkt
18. detsember 2013. a

 

 04. detsembril 2013 ilmus Euroopa põllumajanduse innovatsioonipartnerluse teeninduspunkti (EIP AGRI Service Point) uudiskirja neljas number. 

  • EIP-AGRI töögrupp on täis saanud: Jälgi protsessi internetis. 14. jaanuaril 2014 korraldab Euroopa Komisjon seminari "Ühendades teadust ja praktikat – Võimalused innovatsiooni loomiseks põllumajanduses ja maapiirkonnas Horizon2020 raames" Brüsselis, Belgias. Seminaril keskendutakse sellele, kuidas alates 11. detsembrist taotleda Horizon2020 projektidele toetust. Eriline tähelepanu on suunatud mitmesektorilistele projektidele ja temaatilistele võrgustike loomisele. Tänu erakordselt suurele huvile, kahjuks ei ole enam võimalik seminarile registreerida. Samas toimub seminarist otseülekanne internetis ning kõik huvilised saavad esitada oma küsimusi Twitteri ja e-posti teel. Rohkem teavet seminari kohta leiate meie kodulehel, Twitteris, LinkedIn ja EIP uudiskirjas. Rohkem infot leiad siin.
  • Uuri lähemalt Horizon2020 kohta. Horizon2020 taotluste vastuvõtu voor avati 11. detsembril ning infot selle kohta leiate Horizon2020 kodulehel. EIP-AGRI teeninduspunkt avaldas „Horizon2020 faktilehe“, mis keskendub eeskätt mitmesektorilistele projektidele ja temaatilistele võrgustike loomisele. Faktilehe leiad siit.

  • Innovatsiooni kavandamine maaelu arenguks. 25-26. novembril DG AGRI koostöös Saksa riikliku toidu-, põllumajandus- ja tarbijakaitseministeeriumiga korraldas kahepäevase seminari Berliinis, milles võttis osa ligi 140 inimest maaelu arengu korraldusasutustest ja põllumajandusteaduste infosüsteemide rühmast SCAR. Üritus pakkus rohkesti infot sellest kuidas kavandada ja korraldada taotlusvoore EIP-töögruppidele, kuidas integreerida maaelu arengu programmidesse teadusuuringute teemad ning kuidas motiveerida EIP-töörühmade loomist. Seminari kokkuvõte, tutvustus, ava- ja lõpukõned ja artikkel on kättesaadav.
  • Innovatsiooni tugiteenused. Alates 2014 on maaelu arengu rahastus kättesaadav EIP-töörühmadele ning nende poolt algatatud innovatsiooniprojektide rakendamisele. Innovatsiooni tugiteenused omavad olulist rolli viies ellu rohujuure tasandi ideesid praktikasse, leides õiged partnerid ja rahastamise – teiste sõnadega öeldes, saada palju häid projekte. Uuri täpsemalt innovatsiooni tugiteenuste rollist ja vaata ka lühiinfot Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskus (Eesti) tegevuste kohta.
  • Kuidas saame Teid aidata? EIP-AGRI teeninduspunkt käivitus käesoleva aasta alguses ja tema tegevus on suunatud mitmete tegevuste arendusele, mis aitavad lihtsustada Euroopa EIP võrgustiku funktsioneerimist. Pakume teavet rahastamisvõimalustest, uurimistöödest, innovaatilistest projektidest ja koostööpartnerite leidmise kohta - need on vaid mõned tegevused teeninduspunkti poolt pakutavatest tugiteenustest. Kõigi teenustega saate tutvuda käesoleva lingi kaudu.
  • Komisjon otsib Horizon2020 hindajaid. Euroopa Komisjon kutsub eksperte, ka neid kes ei ole seotud teadusega, liituma Horizon2020 projektide hindajate meeskonnaga. Komisjon soovib laiendada hindajate andmebaasi nende võrra, kellel on kogemusi mitmesektoriliste projektide osas st projektid kus teadus- ja praktika on integreeritud. Lisateave nõuete- ja meeskonnaga liitumise kohta leiad siit.


  • Kolm uut fookusgrupi. Jaanuaris 2014 korraldatakse kolme uue fookusgrupi esimesed koosolekud. Nende töö keskendub probleemidele lahenduste leidmisele, ja on seotud ristõieliste kasvatamise valdkonnaga, geneetiliste ressursside koostöömudelitega ja mulla orgaanilise aine sisaldusega Vahemere piirkonnas. Uuri täpsemalt fookusgruppidest.
  1. Fookusgrupp: Geneetilised ressursid
  2. Fookusgrupp: Integreeritud kahjuritõrje (IPM) „fookuses ristõielised“
  3. Fookusgrupp: Mulla orgaanilise aine sisaldus Vahemere piirkonnas
  •  Parimad praktikad: PURE. Innovaatiline lähenemine põllukultuuride kaitsel säästvas põllumajanduses. PURE projekt on hea näide sellest, mida kujutab endast mitmesektoriline Horizon2020 projekt. Edukas lugu sellest, kuidas kaasata põllumajandustootjad ja nõustajad, kellel on sügavad teadmised praktilisest põllumajandamisest, kuidas juhtida teadusuuringute protsessi innovatsiooni saavutamise eesmärgil ning kuidas edukalt kombineerida praktikat ja teadust. Loe sellest lähemalt.

  Loe uudiskirja SIIT

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukate külade kogumik toob fookusesse kogukonnapõhised ja nutikad ettevõtmised Eesti maapiirkondadest
TOIDULIIT: Aastakonverentsil auhinnati Eesti parimaid toiduaineid
REM: 2024. aastal kannavad Eesti toidupiirkonna tiitlit Saaremaa, Muhu ja Ruhnu
LEADER infokiri 2024 (nr 4/133)
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (548)
METK: Esindusorganisatsioonid võimendavad liikmete häält
MAAELUVÕRGUSTIK: Loodusturism kui elustiiliettevõtlus maapiirkonnas
UUS! Maaelu jutud #15: Sirje Kuusik – Säästvast maaturismist
SA KÜSK: NULA otsib Eesti ühiskonda paremaks muutvat ideed
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal
MAAELUVÕRGUSTIK: Põllumajandusjäätmete ja ringmajanduse teemaline seminar-õppereis Pärnumaal
METK: Esitluspäev Airi Külvet FIE’s “Tingimuslikkus ja ökokavad – 2023. aasta kogemus ja muudatused 2024. aastal”
MAAELUVÕRGUSTIK: Teadlase vaade maaelu arengule - ruumiloomest maapiirkonnas - AVALIK SALVESTUS

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo