EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
Maainfo
UUDISED
Maainfo
UUDISKIRJAD
Maainfo
SÜNDMUSED
Maainfo
INNOVAATILISED PROJEKTID
Maainfo
EUROOPA PROJEKTID
Maainfo
AKIS
Maainfo
KONSULENTIDELE
Maainfo
INNOVATSIOONI hindamine
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

   

EIP VÕRGUSTIK: Euroopa Innovatsioonipartnerluse uudiskiri nr 7

Allikas: Euroopa Innovatsioonipartnerluse teeninduspunkt
12. mrts 2014. a

 

 07. märtsil 2014 ilmus Euroopa põllumajanduse innovatsioonipartnerluse teeninduspunkti (EIP AGRI Service Point) uudiskirja seitsmes number. 

  • Täna avatakse taotlusvoor uutes Fookusgruppides osalemiseks: Ootame sind eksperdina! Otsime eksperte nelja uude EIP - AGRI fookusgruppi. Taotlusvoor uutes Fookusgruppides osalemiseks avatakse juba täna. Kutsume põllumajandustootjaid, nõustajaid, teadlasi ja teisi eksperte kandideerima fookusgruppides osalemiseks. Uued loodavad fookusgrupid tegelevad järgmiste teemadega: 1) kõrge loodusväärtusega põllumajanduse kasumlikkus; 2) täppisviljeluse süvalaiendamine; 3) püsirohumaa kasumlikkus; 4) väetiste efektiivne kasutamine aianduses.

    EIP-AGRI fookusgrupid on ajutised töörühmad, mis koosnevad väljavalitud ekspertidest (teadlased, põllumehed, nõustajad, ettevõtjad ja kolmanda sektori organisatsioonide esindajad) ning keskenduvad konkreetsele teemale eesmärgiga jagada teadmisi ja kogemusi. Iga rühm uurib praktilisi uuenduslikke lahendusi teatud probleemidele või võimalusi ühes või teises valdkonnas ning toetub kogemustele, mis on saadud erinevatest projektidest. Enamus fookusgruppidel on kaks kohtumist selleks, et läbi töötada asjaomane info ja koostada vahearuandlus, töö jätkub samuti pärast viimast koosolekut. Lõpparuannet levitatakse EIP - AGRI võrgustiku kaudu. Taotlusvoor lõpeb 8. aprillil 2014. Rohkem infot leiad siit.

  • EIP töörühmade loomisele suunatud EIP-AGRI seminarid. Euroopa Komisjoni Põllumajanduse ja maaelu arengu peadirektoraat korraldas 27. veebruaril 2014 Portugalis seminari "EIP töörühmade loomine maaelu arengu programmide raames". Seminari korraldasid Portugali Maaeluvõrgustik ja Portugali korraldusasutus. Antud seminarile olid kutsutud erinevad organisatsioonid ja institutsioonid Portugalist, Hispaaniast, Kreekast, Küproselt ja Maltalt. Seminar andis vajalikud teadmised ja arusaama sellest, kuidas EIP-AGRI võimaldab organisatsioonidel tegutseda "vahendajatena" ja aitab luua töörühmi liikmesriigis või teatud piirkonnas. Seminari ettekanded ja esinejate taustainfo leiad siit. Lähikuudel korraldatakse veel neli piirkondliku seminari, kus osalevad ülejäänud ELi liikmesriigid. Rohkem informatsiooni kahe tulevase seminari kohta leiad siit.



  • Tee oma idee teoks! Põllumajandusele suunatud suurepärase innovaatilise idee omamine on üks asi, kuid idee muutmine praktiliseks innovatsiooniks, on hoopis midagi muud. Üks võimalus, kuidas alustada oma projektiga, on luua EIP töörühm, mida toetatakse maaelu arengu fondist. Oleme koostanud infomaterjali „Kuidas moodustada EIP töörühma“, kust lisaks leiab rohkem teavet teie liikmesriigis või piirkonnas EIPiga tegelevate organisatsioonide/kontaktide kohta.
  • Rohkem infot EIP-AGRI kohta. Mis on EIP-AGRI? Milline roll on fookusgruppidel ja kuidas need sobivad kokku EIP töörühmadega. Kuna EIP on suhteliselt uus nähtus ELi põllumajanduspoliitikas, siis on tekkinud palju küsimusi: mis on EIP-AGRI, kuidas see töötab ja kuidas suhtleb teiste innovatsiooni algatustega. Selleks, et aidata teil tutvuda EIP-AGRI peamiste tegevustega ja välja pakutud teenustega, oleme koostanud EIP-AGRI faktilehe, mille leiab siit.

  • Uus taotlusvoor VKEde rahastamiseks programmi Horisont 2020 raames. Horisont 2020 all on uus meede nimega „VKEde instrument“, mille kaudu EL rahastab/toetab väikesi ja keskmise suurusega ettevõtteid, kes soovivad arendada murrangulisi uuenduslikke ideesid (uued tooted, teenused, protsessid) ja kes on valmis seisma silmitsi kasvava konkurentsiga maailmaturul. EL liikmesriikide VKEd ja ka need VKEd, kes tegutsevad teistes riikides, kus Horisont2020 pakub oma teenused, saavad taotleda ELi rahastust oma innovaatilistele projektidele ja toetust selleks, et arendada ja laiendada oma tegevusi teistes riikides. Antud VKEdele suunatud taotlusvoor on seotud ressursitõhusa öko-innovaatilise toiduainete tootmise ja töötlemise arendamisega (SFS 8 2014). Lisainformatsioon ja info taotlemise kohta.
  • Parimad praktikad: Inovaatilise mitmesektorilise projekti käigus taastatakse viinamarjakasvatuse piirkonnad Galicias Hispaanias. Viinamarjakasvandus Galicias (Hispaania) oli kadumas, sest oli raskusi seoses tasuvusega ja puudus oli tunnustatud kohalikest viinamarjasortidest. 2006. aastal Leader kohalik tegevusgrupp algatas arutelu eesmärgiga leida võimalusi selleks, et parandada viinamarjakasvanduse perspektiive antud piirkonnas. Mitmed sihtrühmade esindajad kohtusid selleks, et ühiselt analüüsida tekkinud olukorda ja selle tulemusena erafond nimega „Juana de Vega Foundation“ pakkus võimalust toetada innovaatilist tegevust veinisektori valdkonnas antud piirkonnas. CSIC - viinamarjakasvatuse teadusrühm Hispaania rahvusliku teadusagentuurist tuli ettepanekuga viia ellu interaktiivne viinamarjakasvatuse projekt.

    Projekti algatas CSIC grupp (Consejo Superior Investigaciones Cientificas) mis koosneb 8 põllumajandustootjast, 3 nõuande organisatsioonist, Leader kohalikust tegevusgrupist ja Galicia piirkonna omavalitsusest. Arutades, mis piirkonnad kõige paremini sobivad veini tootmiseks ja milliseid viinamarjasordid antud piirkonnas traditsiooniliselt kasvatati, jõuti arusaamale, et "emotsionaalne intelligentsus " on oluline faktor, mis tagab viljaka koostööd selles grupis. Loe edasi siit.

  • Mis toimub maailma põllumajandusalases teaduses ja innovatsioonis? Tutvustame teile Euroopa ürituste kalendrit, kuhu on koondatud kõik lähikuudel toimuvad üritused. Kui teil on infot lähikuudel teie riigis toimuvate ürituste kohta, siis palun andke meile nendest teada: newsletter@eip-agri.eu

  Loe uudiskirja SIIT

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukate külade kogumik toob fookusesse kogukonnapõhised ja nutikad ettevõtmised Eesti maapiirkondadest
TOIDULIIT: Aastakonverentsil auhinnati Eesti parimaid toiduaineid
REM: 2024. aastal kannavad Eesti toidupiirkonna tiitlit Saaremaa, Muhu ja Ruhnu
LEADER infokiri 2024 (nr 4/133)
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (548)
MAAELUVÕRGUSTIK: Loodusturism kui elustiiliettevõtlus maapiirkonnas
UUS! Maaelu jutud #15: Sirje Kuusik – Säästvast maaturismist
SA KÜSK: NULA otsib Eesti ühiskonda paremaks muutvat ideed
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal
MAAELUVÕRGUSTIK: Põllumajandusjäätmete ja ringmajanduse teemaline seminar-õppereis Pärnumaal
METK: Esitluspäev Airi Külvet FIE’s “Tingimuslikkus ja ökokavad – 2023. aasta kogemus ja muudatused 2024. aastal”

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo