EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

MAAELUVÕRGUSTIK: Toiduvõrgustike info - 24. november 2020 (14/2018)

Allikas: Reve Lambur, maaeluvõrgustik
24. november 2020. a

 Fookuses

Kasuta erinevaid võimalusi oma toodete ja teenuste nähtavamaks muutmiseks!

 

Loe maaeluvõrgustiku artiklit SIIT.

Maitsete aasta - Haapsalu ja Läänemaa

21.11.2020 – LÄÄNE ELU: Läänemaa toidunädal: üle kivide ja kändude eduka lõpu poole

19.11.2020 – LÄÄNE ELU: Lapsed valmistavad muuseumides vanu toite

15.11.2020 – ERR: Läänemaa noortele tutvustatakse kohalikku toitu
 

Konkursid ja võitjad

23.11.2020 - LÄÄNE ELU: Läänemaa parim jook on kirsivein

20.11.2020 – DELFI LOOD: Suur nimekiri - Need on 2020.aasta Eesti parimad joogid

16.11.2020 – MAALEHT: Selle aasta parimad talud on selgunud

29.10.2020 – PÕHJA-EESTI KOHALIK TOIT: Selgusid Põhja-Eesti parimad toidu- ja joogimeened

 

Üleskutsed

Kuni 25. novembrini saab taotleda oma toodetele pääsukesemärki. Pääsukesemärki kandev toode on hinnatud kvaliteetne kodumaisest põhitoorainest Eestis valmistatud toode. Pääsukesemärk on erinevate uuringute tulemuste kohaselt Eesti kõige tuntuim toidumärgis ning annab meie toidutootjale võimaluse rõhutada oma toote ja tooraine kohalikku päritolu. Info EPKK veebilehel

EAS ootab taas ambitsioonikaid ettevõtteid mentorprogrammi. Kandideerimine kasvuettevõtte mentorprogrammi viimasesse gruppi on avatud 27. novembrini! Programmiga saab tutvuda SIIN

30. november on kvaliteedimärgise Põlvamaa „Rohelisem märk" taotluste esitamise tähtaeg. Põlvamaa „Rohelisema märgi" kasutusõigust on oodatud taotlema juriidilised isikud (OÜ, MTÜ, SA jt) ja füüsilisest isikust ettevõtjad. Loe pikemalt SIIT

Kuni 30. novembrini on kõigil võimalus avaldada oma arvamust, milline võiks välja näha maapiirkondade tulevik. Loe pikemalt maaeluvõrgustiku veebilehel

Maheuudised

02.11.2020 – PEALINN: Väikemahetalunikud pääsevad hulgast paberitest

02.11.2020 – POSTIMEES – MAAELU: Väikesed mahetootjad: riik tõmbas meil vaiba alt!

Uudised

21.11.2020 – VÕRUMAA TEATAJA: Mooska talu perenaine Eda Veeroja pakub head ja ausat suitsuliha

19.11.2020 – POSTIMEES: Leib toob leiva lauale

17.11.2020 – MAAELU: Mulgid plaanivad kliente võluda e-degusteerimisega

17.11.2020 – MAALEHT: Maaleht aitas täita tallinlanna ammuse unistuse

16.11.2020 – PÕLLUMAJANDUS.EE: Lõuna-Eesti toidukonverentsil räägiti eriolukorra õppetundidest

14.11.2020 – ÕHTULEHT: Abielupaari suur elumuutus: Šveitsist Eestisse ja õunaaeda pidama

14.11.2020 – ÕHTULEHT – TARBIJA: VÄRSKE KALA JA SUITSUSINK | Kohalike toidutootjate andmebaasist leiad oma kodule lähima!

12.11.2020 – LOUNALEHT.EE: Suurlaata peeti esmakordselt ajaloolisel laadaplatsil

12.11.2020 – POSTIMEES – MAAELU: Eesti on viimaste euroliidu riikide seas, kes ei soodusta kodumaiste aiasaaduste tootmist

11.11.2020 - Maaeluvõrgustik: SAAREGURMEE OÜ: Maitsvalt ja mugavalt – Babycool

10.11.2020 - FOOD INNOVATION SUMMIT: Taimne toit kui tuleviku valik!?

06.11.2020 – LÕUNA-EESTI POSTIMEES: Uksed avas Eesti lõunapoolseim talurestoran

05.11.2020 – JÄRVA TEATAJA: Valmis toidu- ja joogitootjaid koondav üle-eestiline andmebaas

02.11.2020 – BIONEER: Laboriliha väljakutsed ja võimalused 2020. aastal

01.11.2020 – POSTIMEES: Maavärina aasta Eesti restoranides. Mis neist saab?

30.10.2020 – DELFI: KUULA SAADET Toidujutud | Milline Eesti õun on eestlaste lemmik juba aastaid?

29.10.2020 – SAKALA: Nõudlus talukauba järele õhutas poodi avama

29.10.2020 – DELFI: Black Food Festivalil saab proovida maitseküllast musta veini, millel on nõiajoogi mõõde

28.10.2020 – POSTIMEES – MAJANDUS: Vanavanemate napsuretseptidest kasvas edukas äri

Üritused
Kuni 30. novembrini kestab Ida-Virumaa maitseseiklus, millega on liitunud 12 Ida-Virumaa restorani ja kohvikut

25. novembril korraldab Eesti Toiduainetööstuse Liit veebipõhise infopäeva toidukäitlejatele: uued õigusaktid ja järelevalve. Info toiduteave.ee veebilehel

27. novembril toimub mahepõllumajanduse aastakonverents läbi veebi. Info www.maheklubi.ee

3. detsembril korraldab EPKK veebikonverentsi "Aktuaalsed teemad toiduohutuses". Info www.pikk.ee

9.-12. detsember toimub koolitus „Toiduhügieen ja – ohutus“

10.-11. detsember toimub lihatöötlemise täiendkoolitus Tartus. Info www.pikk.ee

17. detsembril toimub tasuline toiduhügieeni koolitus Tartus

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
METK: Maheköögivilja, kartuli ning puuvilja- ja marjakasvatuse nõudlus ületab pigem pakkumise
METK: Esindusorganisatsioonid võimendavad liikmete häält
METK: Ootame osalema pindala- ja loomatoetuste infopäevadele
REM: Valitsus toetas omavalitsuste rahastamise põhimõtete muutmist
REM: Regionaal- ja Põllumajandusministeerium tunnustas noori teadustööde autoreid
REM: Tegevus- ja projektitoetusi 2024. aastaks saab taotleda 5. maini
EUROOPA KOMISJON: Käima läks Euroopa Mahekonkurss
UUS! Maaelu jutud #15: Sirje Kuusik – Säästvast maaturismist
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 7 (547)
EL ühise põllumajanduspoliitika võrgustiku uudiskiri - märts 2024
SA KÜSK: NULA otsib Eesti ühiskonda paremaks muutvat ideed
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!

2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo