EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
Maainfo
UUDISED
Maainfo
UUDISKIRJAD
Maainfo
SÜNDMUSED
Maainfo
INNOVAATILISED PROJEKTID
Maainfo
EUROOPA PROJEKTID
Maainfo
AKIS
Maainfo
KONSULENTIDELE
Maainfo
INNOVATSIOONI hindamine
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

   

Projekti EURAKNOS uudiskiri nr 2/2021 (19)

Allikas: EURAKNOS
24. mrts 2021. a

  

Temaatiliste võrgustike ühendamine teabesalve 
Euroopa põllumajandusalase teadmiste innovatsiooni avatud süsteemi suunas

Ilmunud on projekti EURAKNOS uudiskirja üheksateistkümnes number. EURAKNOS soovib tugevdada ELi põllumajandusalast teadmistebaasi, luues kavandi infosüsteemist põllumajandustootjate ja maapiirkondade jaoks. Infosüsteem peab võimaldama leida kergemini vajalikku teavet ELi H2020 temaatiliste võrgustike parimate praktikate kohta.


Head lugejad,

Ilmunud on EURAKNOSe uudiskirja viimane number, kust saate lugeda järgmistest teemadest:

  • Lõppkonverents 26. veebruaril
  • Siseriiklikud üritused
  • Rakendusstrateegia seminar
  • Video „EURAKNOSest EUREKAni“
  • Konsortsiumi viimane koosolek

Loodetavasti nautisite nende kahe aasta jooksul meie uudiskirja lugemist, seiklus jätkub EUREKAga!

Põnevat lugemist!

EURAKNOSe meeskond


 EURAKNOSe lõppkonverents 26. veebruaril

EURAKNOSe lõppkonverents oli jaotatud kolmeks sessiooniks, kus iga osa oli mõeldud erinevatele sihtrühmadele. Üritusel esitleti projekti olulisimaid tulemusi (nt Temaatiliste võrgustike huvilise teejuht ja platvorm) ning arutleti poliitiliste soovituste üle. Konverentsil osales kokku 140 huvilist, umbes 50 inimest igas sessioonis. Jäime üritusega väga rahule ja loodame, et see vastas ka osalejate ootustele.

Esimene sessioon oli mõeldud kõigile huvilistele. Tutvustati lühidalt projekti tulemusi ja pärast seda arutleti väiksemates gruppides teabeplatvormi ja mitme osapoolega lähenemisviisi teemadel ning käsitleti nende asjakohasust erinevates kontekstides.

Teisel sessioonil keskenduti sellele, kuidas põllumajandusteadmiste ja innovatsioonisüsteemid (AKIS) ja Euroopa projektiringkonnad saaksid EURAKNOSe tulemusi kasutada.

Konverentsi viimases osas "Dialoog poliitikakujundajatega riiklikul ja ELi tasandil - kuidas saaksid poliitika ja toetused paremini toetada temaatiliste võrgustike funktsiooni ja jätkusuutlikkust, et saavutada suurim võimalik mõju?" arutleti Temaatiliste võrgustike huvilise teejuhti ja platvormi üle. Täname konverentsil esinejaid, kes jagasid oma vaateid ja rikastasid arutelusid: Inge Van Oost, Peter Paree, Matej Štepec ja Kjell Ivarsson. Vaadake ürituse videosalvestust YouTube'ist, vaadake  ka videot viimasest sessioonist:

  


Siseriiklikud sündmused

EURAKNOSe tutvustamiseks enda kodumaal, on mõned riigid korraldanud siseriiklikke seminare. Taolised üritused on väga kasulikud, sest EURAKNOSe eesmärk on Temaatiliste võrgustike huvilise teejuhti levitamine ja platvormi tähtsuse suurendamine lõppkasutajate seas.

Prantsusmaal toimus siseriiklik teavitusüritus 16. märtsil, Belgias 18. märtsil, Ungaris plaanitakse seminari 22. märtsil ja Kreekas 26. märtsil. Püsige lainel ja uurige, kas ka teie kodumaal on plaanis taolist seminari korraldada. Kui aga pole, siis saate tutvuda tõlgitud materjalidega, mille leiate EURAKNOSe kodulehelt.


Rakendusstrateegia seminar

Mõned EURAKNOSe partnerid jälgivad praegu Horizon Results Boosteri juhitud rakendusstrateegia seminari, mis on eriteenuste pakett teadus- ja uuendustegevuse riiklike investeeringute mõju ja raamprogrammide lisandväärtuse suurendamiseks. Eesmärkideks on keskenduda peamistele rakendatavatele tulemustele, selgitada välja rakendamisega seotud probleeme, viimistleda rakendamismudelite ülesehitust ja anda tuleviku tegevustele suuniseid.

Rakendamine – mis see on? Rakendamine on protsess tulemuste väärtuse suurendamiseks. Väärtusteks võivad olla: tulu teenimine, olemasolevate puudujääkide täitmine ja kellegi või projekti kvaliteedi, poliitika ja omandatud oskuste parandamine. Projekti tulemuste rakendamine ehk nende tulemuste otsene (kui kasutate seda näiteks edasiseks uurimiseks või teenuse loomiseks) või kaudne (tulemuse ülekandmine või litsentseerimine) kasutamine.

Tulemuste levitamine ja rakendamine pole üks ja sama. Levitamine on tulemuste kättesaadavaks tegemine, et neid saaks kasutada. Rakendamine on tulemuste teaduslikel, ühiskondlikel või majanduslikel eesmärkidel kasutamine. Olulisimate praktiliste tulemuste kasutamine on EURAKNOSe jaoks oluline. See on hea viis suurendada tulemuste hulka, mida saab EUREKAs kasutada.


Video „EURAKNOSest EUREKAni“

Ilmunud on video, kus selgitatakse EURAKNOSe ja EUREKA omavahelist seost. Videos tutvustatakse, mida EURAKNOSe raames tehti ja kuidas EUREKA seda tööd jätkab. Mõnikord saab videot vaadates asjadest paremini aru kui pikka artiklit lugedes. Head vaatamist! 


  Temaatiliste võrgustike huvilise teejuht on tõlgitud uutesse keeltesse

Hea uudis - Temaatiliste võrgustike huvilise teejuht on tõlgitud erinevatesse keeltesse ja nendega saab tutvuda EURAKNOSe veebisaidil. Nüüd on võimalik juhendit lugeda ka eestitaaniungarisloveeniarumeenialeedu ja itaalia keeles.

Juhend annab nõu, kuidas planeerida temaatilise võrgustiku loomist ja viia ellu tegevusi, et kaasata rohkem lõppkasutajaid ja suurendada tegevuse mõju.


 Konsortsiumi viimane koosolek

EURAKNOSe konsortsiumi liikmed said veebruari lõpus veel viimast korda kokku. Oli tore kohtumine, mille käigus arutati, kuidas levitada Temaatiliste võrgustike huvilise teejuhti nii, et see jõuaks võimalikult paljude huvilisteni, jagati juhiseid, kuidas kasutada EURAKNOSe platvormi, anti ülevaade tuleviku tegevustest, kommunikatsioonist, võrgustumisest ja tulemuste levitamisest.

Üritusel oli ka hea võimalus arutleda väiksemates gruppides, millised tunded projekti käigus tekkisid ja neid ka teistega jagada. Emotsioonid olid laes!


 The Euraknos project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation programme under grant agreement No 817863

Facebook
Twitter
Link
LinkedIn
Website
YouTube

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
TAS:Sibulatee ootab Peipsi äärde kalapuhvetite päevale 3500 külalist
PRIA: Pindala- ja maaelu arengu loomapõhiste toetuste taotluste vastuvõtt algab sel aastal 20. mail
EIT: Avatud on kandideerimine ettevõtlusprogrammidesse
MAAELUVÕRGUSTIK: Toiduvõrgustike info - 19. aprill 2024 (4/2024)
EPKK ootab kodumaiseid toidutootjaid Pääsukesemärki taotlema
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukate külade kogumik toob fookusesse kogukonnapõhised ja nutikad ettevõtmised Eesti maapiirkondadest
LEADER infokiri 2024 (nr 4/133)
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (548)
MAAELUVÕRGUSTIK: Loodusturism kui elustiiliettevõtlus maapiirkonnas
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal
MAAELUVÕRGUSTIK: Põllumajandusjäätmete ja ringmajanduse teemaline seminar-õppereis Pärnumaal
EMIS, NOORTALUNIKUD ja MAAELUVÕRGUSTIK: Eesti maaelu tuleviku foorum Euroopa Parlamendi kandidaatidega
METK: Esitluspäev FIE Airi Külvet juures “Tingimuslikkus ja ökokavad – 2023. aasta kogemus ja muudatused 2024. aastal”

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo