EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo LEADER Maainfo LEADER UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
Maainfo
LEADER UUDISED
Maainfo
ÜRITUSED
Maainfo
LEADER andmebaas
Maainfo
LEADER 2023-2027 ABIMATERJALID
Maainfo
LEADER 2014-2020 projektinäidete andmebaas
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

LEADER UUDISED

   

VIRUMAA KOOSTÖÖKOGU: Leader lugu: Koogid, šnitslid, pirukad

Allikas: Virumaa Koostöökogu
28. september 2022. a

Koogid, šnitslid, pirukad 

Koek OÜ, Pairon OÜ
Facebook: Varja Kohvik, Larenzo K5 kohvik
Projekt: Varja Kohviku köök, 2020; Koek OÜ toidu tootmine, 2020; Varja Kohviku uuendus, 2021.
Sisu: teenused, toitlustus

Missugune on mõnus hubane kohvik Kiviõli keskuses, kus saab nautida kohvi kõrvale maitsvaid kooke ja saiakesi? Ja kust need hõrgutised tulevad? Ja kust saab tööpäeviti soodsaid lõunapakkumisi? Ja kes need valmis teeb? 

Virumaa Koostöökogu seekordne Leader-lugu sai kirja vestlusest Katrin Larensiga, kahe kohviku perenaisega, kes alanud talve veedaks parema meelega võimalusel ainult toas ja ainus kompromiss, mis ta talvega on nõus tegema on paratamatu füüsiline pingutus: „Lumelükkamine on tegevus, mis maandab, seda küll teen, aga see on ka kõik. Suusatama ei kipu.“ 

Palgatöö vahetas Katrin ettevõtluse vastu sel ajal, kui väikse lapsega koduseks jäi. Ostsid perega Varja poe ja sujuvalt on tänaseks päevaks jõudnud ka Virumaa Koostöökoguni ettevõtete laienemise käigus. Katrin Larens: „Varjal on meil selline möödasõitjatele suunatud menüü, šnitsel on kõige populaarsem ikka, ja Kiviõli K5 keskuse kohvik on selline lõunapakkumiste söögikoht kohalikele.“ Kooke, pirukaid ja kohvi saab vast ikka mõlemast, aga kliendid väljapoolt Virumaad, ja neid on Larenzo brändi söögikohtadel nii pealinnast kui Pärnust, leiavad tee pigem Varjale. Tellimused tehakse ette, pannakse kokku ja sõbrad-tuttavad võtavad möödasõidul kaasa, kui endal Virumaale parasjagu asja ei ole ja neelud käivad leiva, ümarike lihapirukate või besee järele, mis Katrini ja tema abiliste käe all valmivad. Töötajaid on kahe kohviku peale kokku 8 – Kiviõli kohviku kollektiivil on privileeg hommikuti värskendav jalutuskäik ette võtta ja Varja kohviku oma jõuab tööpostile Kohtla-Järvelt bussiga. Nii need koogid, saiakesed ja šnitslid valmivad.

Kaugemad kliendid on Katrini sõnul leidnud neid üles ilmselt ka tänu reklaamsaatele „Roaldi reisid“, mis ühes saates Larenzo kohvikuid tutvustas: „Ongi kohe tuldud ja ka öeldud, et nägime saadet ja tulime vaatama, kuidas siin toimetate.“ Ja kaasa on aidanud kindlasti ka oma toidutelgiga laatadel osalemine.

Muuseas – kergelt eksootilise brändinime taga seisab karmi komisjoni otsus – eks pere on ikka kõige kangem kriitik. Kui aeg küps, oli Katrinil valmis mõeldud mitu enda meelest väga head nimevarianti, aga konsiiliumi ette astudes selgus, et ükski ei kõlba. Lõpuks jõuti ühehäälselt Larenzoni. Varjal on muuseas kohe-kohe valmis saamas ka väike toidutootmine, kust Larenzo toodang edaspidi kohvikutesse ja rändama hakkab ja mis tellimusi ootama jääb.   

Ettevõtjaks olemise rõõmuks peab Katrin tohutute rahahunnikute (irooniaga) kõrval võimalust oma aega planeerida (irooniata). „Ise vaatad, millal tööd teed. Teed siis, kui tahad, aga tahad kogu aeg,“ naerab Katrin. Ja siis kui tervis või pere ütlevad, et enam ei tee tööd, siis ei tee ka, puhkuseks aega võtta Katrin siiski oskab. 

Põnev fakt Katrini ettevõtjakarjääri ajaloost: esimeseks ülesandeks oli tal oma ettevõttega majutuse ja toitlustuse organiseerimine AS Talter-i teetöölistele, kes ehitasid Jõhvi-Kukruse teelõiku. 

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
METK: Maheköögivilja, kartuli ning puuvilja- ja marjakasvatuse nõudlus ületab pigem pakkumise
METK: Esindusorganisatsioonid võimendavad liikmete häält
METK: Ootame osalema pindala- ja loomatoetuste infopäevadele
REM: Valitsus toetas omavalitsuste rahastamise põhimõtete muutmist
REM: Regionaal- ja Põllumajandusministeerium tunnustas noori teadustööde autoreid
REM: Tegevus- ja projektitoetusi 2024. aastaks saab taotleda 5. maini
EUROOPA KOMISJON: Käima läks Euroopa Mahekonkurss
UUS! Maaelu jutud #15: Sirje Kuusik – Säästvast maaturismist
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 7 (547)
EL ühise põllumajanduspoliitika võrgustiku uudiskiri - märts 2024
SA KÜSK: NULA otsib Eesti ühiskonda paremaks muutvat ideed
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal

Leader logo pysti 1

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo