EST Maainfo Kalender Maainfo Üritused
 
 
Maamajanduse analüüsi osakond | Maaelu võrgustikutöö osakond
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Kalendri sissekanded
Maainfo

Üritused

   

MAAELUVÕRGUSTIK: Teabepäev konsulentidele

Toimumisaeg: 29.01.2019–30.01.2019

Toimumiskoht: PMK Jäneda suur saal, Jäneda

Sihtgrupp: Konsulendid, teadmiste levitamisest huvitatud isikud

Vabu kohti: 23

Üritus Registreerimine Registreerunute nimekiri

Põllumajandusuuringute Keskuse maaelu võrgustikutöö osakond korraldab 29.-30. jaanuaril 2019.a Jänedal konsulentide teabepäeva. Teabepäevale on kutsutud konsulendid, põllu- ja maamajanduse valdkonna nõustajad ning koolitajad.

Registreerimine on avatud kuni 24. jaanuar 2019, küsimuse korral kirjuta hanna.tamsalu@pmk.agri.ee 

Teabepäev konsulentidele

TEISIPÄEV 29. jaanuar 2019
PÄEVAKAVA 

12.30-13.00

Kogunemine, tervituskohv

13.00 

Teabepäeva avamine 
13.05-13.30
(25 min)

Konsulendi kutse andmine, muudatused - Ülle Läll, konsulentide kutsekomisjoni esinaine; metsanduse konsulent, Minu Mets MTÜ 
           (lisamisel)

 13.30-14.45
(45 min)
Biotsiidiseadusest ja biotsiidimäärusest tulenevad nõuded, samuti kemikaalide märgistamisest ning ohutuskaartidest - Riina Lahne, Terviseamet 
            (lisamisel). Vt seadust SIIN
14.45 - 15.15
(30 min)

Dreenivee seire tulemused  - Jaan Kanger. PMK põllumajandusseire ja uuringute osakond
            (lisamisel). Vt 2018 kokkuvõtet SIIN 

15.15 - 15.40 Kohvipaus
15.40 - 15.55
(15 min) 

Õpiringide läbiviimise kogemus Mahepõllumajanduse teadmussiirde programmis - Elen Peetsmann, Eesti Maaülikooli Mahekeskus 

 (lisamisel), vt www.maheklubi.ee/teadmussiirde_programm

15.55 - 16.15
(20 min) 

Õpiringide läbiviimise kogemus Ühistegevuse teadmussiirde progrmmis - Rando Värnik, Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituut 

          vt yhistegevus.emu.ee

16.15 - 16.30
(15 min) 

 Õpiringide läbiviimise kogemus Mahepõllumajanduse teadmussiirde programmis - Marika Oeselg, Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool 

16.30-17.30
(1 tund)

Maamajandusliku teadmussiirde teemaline paneel-arutelu
Teadmiste levitamisega tegelevad paljud organisatsioonid, konsulendid, ülikoolid jt. Teadmiste levitamist ka toetatakse riiklikult (nt nõuandetoetus, teadmussiirde programmid). Küsime panelistide hinnanguid – kui palju erinevaid osapooli on vaja teadmiste levitamisel, mis on ootused koostööle, mida ja millisel moel infot maaettevõtjad vajavad, mida organisatsioonid kavandavad jne
Modereerib Krista Kõiv, Põllumajanduuuringute Keskus

Leho Verk, Maaelu Edendamise Sihtasutus 
Tiiu Annuk, Põllumeeste ühistu Kevili  
Rando Värnik, Eesti Maaülikooli majandus- ja sotsiaalinstituut
Margus Kopp, aianduse konsulent 
koostöövõrgustiku Adapter esindaja

17.30 

Päeva ametliku osa lõpetamine

18.00

Õhtusöök Musta Täku tallis

(majutuse hind ei ole korralduse sees, võimalus kasutada saunateenused)

 

 

KOLMAPÄEV 30. jaanuar 2019
PÄEVAKAVA 

9.00-9.30

Kogunemine, tervituskohv

9.30

Teabepäeva avamine 
9.30-10.00
(30 min)

Taimekahjustajate monitooringusüsteem (ja konsulentide osalus) - Pille Sooväli, Eesti Taimekasvatuse Instituut
           monistooringusüsteem: monitooring.etki.ee

10.00-10.30 
(30 min)
Eesti suurim teraviljakasvatajate ühistu KEVILI - Meelis Annus, Põllumeeste ühistu Kevili 
            vt www.kevili.ee
10.30-11.15
(45 min)

Möödunud ekstreemsel hooajal lisatulu andnud taimekasvatustehnoloogiad Baltic Agro katsete näitel - Annika Jõemaa, Baltic Agro agronoom-nõustaja 
            (lisamisel)

11.15 - 11.45

Kohvipaus

11.45 - 12.15
(30 min)
Põllukultuuride klaster aastal 2018  - Roosi Soosaar, Põllukultuuride klaster MTÜ 
    klastri tegemised: mullakaitse.ee  ja maainfo.ee 
12.15-12.45
(30 min)
Piimaklaster aastal 2018 - Hardi Tamm, Piimaklaster MTÜ    
            klastri tegemised: piimaklaster.ee  ja maainfo.ee, 26.10.2018 toimunud veebiseminar  on järelevaadatav 
12.45-13.30
(30 min)

Uute puuviljakultuuride kasvatus-, koristus- ja töötlemistehnoloogiate arendamine - Liina Arus, Maaülikool, Elmar Zimmer, Seedri Puukool 
            (lisandub degusteerimine ja toodete müük)

13.30 

Päeva lõpetamine ja lõunasöök

 


/public/files/arengukava_logo_el_horisontaal-uus.jpg

Info: Põllumajandusuuringute keskuse maaelu võrgustikutöö osakonna juhataja asetäitja Hanna Tamsalu,
e-posti aadressil hanna.tamsalu@pmk.agri.ee või telefonidel 5201 078, 672 9152

Sündmuse läbiviimine on toetatud Maaelu arengukava tehnilise abi vahenditest maaelu- ja innovatsioonivõrgustiku tegevusele.
Sündmus on registreeritud osalejatele tasuta.

 

Viimati muudetud: 19.01.2019


 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, Tel 384 9700, info@maainfo.ee
Maainfo