EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

MAAELUMINISTEERIUM: Algab konkurss 2021. aasta toidupiirkonna leidmiseks

Allikas: Maaeluministeeriumi pressiteade
10. veebruar 2021. a

Maaeluministeerium kutsub alates tänasest, 10. veebruarist esitama ettepanekuid Eesti 2021. a toidupiirkonna leidmiseks. Ettepanekute esitamise tähtaeg on 9. märts.     

Maaeluminister Urmas Kruuse sõnul annab toidupiirkonna tiitel hea võimaluse kutsuda huvilisi oma piirkonnaga lähemat tutvust sobitama. „Kohalik toit ja toidutraditsioonid on üks piirkonna olulisemaid sümboleid ning iga-aastane konkurss Eesti toidupiirkonna valimiseks aitab edukalt neid traditsioone tutvustada,” ütles minister.

2021. aasta Eesti toidupiirkond kuulutatakse välja kevadel, mil valitud maitsete aasta kandjale antakse pidulikult üle tiitel ja rändkahvel. Eesti on varasemalt saanud lähemat tutvust teha Hiiu-, Peipsi-, Pärnu- ja Vana-Võromaa maitsetega; praegu on kahvlihoidjaks veel Haapsalu ja Läänemaa, mulluse aasta toidupiirkond.

„Teen sügava kummarduse kõikide tublide toidupiirkondade ees, kes on andnud olulise panuse Eesti tutvustamisele toidutraditsioonide ja kohalike maitsete kaudu. Ootame põnevat ja rikastavat maitsete aasta programmi ka 2021. aasta toidupiirkonnalt,” lisas Kruuse.

Konkursile esitatud ettepanekud vaatab läbi toiduvaldkonna ekspertidest koosnev hindamiskomisjon. Ettepanekus tuleb kirjeldada, kuidas kavatsetakse aasta jooksul kohalikke maitseid esile tõsta ja neid tutvustada. Lisaks tuleb kandideerijal läbi mõelda aastane ürituste kava ehk maitsete aasta programm, mis ühendab toitu teiste kohalike üritustega ning kutsub aasta jooksul inimesi toidupiirkonda külastama ja kohalikku sööki maitsma. Programmi koostamisel on tänavu oluline mõelda lahendusele, kuidas viia toidupiirkonna sõnum inimesteni ka juhul, kui suuri rahvarohkeid üritusi ei ole võimalik korraldada.

Alates 2016. aastast toimunud Eesti toidupiirkonna valimine on kujunenud iga-aastaseks traditsiooniks, mis aitab tutvustada eri piirkondade toidukultuuri ning ühtlasi edendada kohalikku väikeettevõtlust ja turismimajandust.

Täpsem teave ettepanekute esitamise kohta on Eesti toidu veebilehel.

Aprill 2024
Tagasi Edasi
Maainfo

Päevakajalised asjad
Maainfo
Taas on võimalik esitada kandidaate regionaalmaasika auhinnale
EIT: Avatud on kandideerimine ettevõtlusprogrammidesse
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukate külade kogumik toob fookusesse kogukonnapõhised ja nutikad ettevõtmised Eesti maapiirkondadest
LEADER infokiri 2024 (nr 4/133)
MAAELUVÕRGUSTIK: Võrgukiri nr 8 (548)
MAAELUVÕRGUSTIK: Loodusturism kui elustiiliettevõtlus maapiirkonnas
ARIA2024: Kandideerimine projektikonkursile "Inspireeriv põllumajandus ja maaelu 2024" on avatud!
MAAELUVÕRGUSTIK: Jäätmekäitluse ja ringmajanduse teemaline õppereis Harjumaal
MAAELUVÕRGUSTIK: Põllumajandusjäätmete ja ringmajanduse teemaline seminar-õppereis Pärnumaal
EMIS, NOORTALUNIKUD ja MAAELUVÕRGUSTIK: Eesti maaelu tuleviku foorum Euroopa Parlamendi kandidaatidega
METK: Esitluspäev FIE Airi Külvet juures “Tingimuslikkus ja ökokavad – 2023. aasta kogemus ja muudatused 2024. aastal”
Tallinna Kohvifestival
MAAELUVÕRGUSTIK: Arukas külaturism - toitlustuse korraldamise võimalused (LISATUD ETTEKANDED)

2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo