EST Maainfo Maaeluvõrgustiku teenistus Maainfo Maaeluvõrgustik Maainfo UUDISED
 
 
Maainfo
Kontakt
Maainfo
EST   Maainfo   ENG
 
  Maaeluvõrgustik
Maainfo
Maainfo
MAK 2014-2020 PROJEKTINÄITED
Maainfo
INFOKIRI VÕRGUKIRI
Maainfo
TASKUHÄÄLING "MAAELU JUTUD"
Maainfo
VEEBI TV
Maainfo
NÄITUSED
Maainfo
AVATUD TALUDE PÄEV 2024
Maainfo
ARUKAD KÜLAD
Maainfo
MAAPIIRKONDADE PIKAAJALINE VISIOON
Maainfo
KOHALIKU TOIDU VÕRGUSTIKUD
Maainfo
KESKKOND JA KESTLIKKUS
Maainfo
NAISED MAAPIIRKONNAS
Maainfo
EUROOPA ÜPP VÕRGUSTIK
Maainfo
INFOMATERJALID
Maainfo
EESTI MAAELUVÕRGUSTIK 2014-2020
  INNOVATSIOONIVÕRGUSTIK
Maainfo
  LEADER
Maainfo
  Trükised
Maainfo
  Maaeluvõrgustiku teenistuse kontaktid
Maainfo

UUDISED

   

EMÜ: Maaülikool on põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas maailmas paremuselt 54. ülikool

Allikas: Eesti Maaülikool
19. aprill 2024. a

Eesti Maaülikool on kahe oma põhivaldkonnaga – põllumajanduse ja metsandusega – rahvusvahelise konsultatsioonifirma Quacquarelli Symonds (QS) maailma ülikoolide 2024. aasta erialade edetabelis globaalselt endiselt väga heal positsioonil, täpsemalt 54. kohal. 

Eesti Maaülikooli teadusprorektori Rein Drenkhani sõnul on see, et me püsime oma võtmevaldkondades juba aastaid esimese poolesaja ehk tippude seas, tunnistus maaülikooli teadustöö kõrgest tasemest ja inimeste pühendumisest. "Sellisele kõrgele edetabelikohale ei ole võimalik saada juhuslikult, see on märk meie teadlaste ja õppejõudude järjepidevast, kvaliteeti, tulemusi ja koostööd väärtustavast tegutsemisest selle nimel, et luua uut ja ühiskonnale vajalikku teadmist nii põllumajanduses kui ka metsanduses," ütles Drenkhan.

Nagu mullu, juhib ka tänavu edetabelit Wageningeni ülikool Hollandist, talle järgnevad kaks USA ülikooli, California ülikool Davis ja Cornelli ülikool. Meie hea koostööpartner Rootsi põllumajandusülikool (SLU) on langenud aasta jooksul ühe koha võrra tahapoole, neljandaks.

Quacquarelli Symondsi konsultatsioonifirma ülikoolide paremustabelid on ühed tuntuimad maailmas. Erialade kaupa on nad maailma ülikoole edetabelisse seadnud alates 2011. aastast. Erialagruppe on kokku 55. QS võtab erialade reastamisel arvesse ülikoolide reputatsiooni akadeemilises maailmas, mainet tööandjate silmis, teadustööde tsiteeritavust, H-indeksit, mis arvestab nii teadustööde hulka kui ka tsiteeritavust ning rahvusvahelist teaduskoostööd. Tänavu kuulus hinnatavate hulka 1559 ülikooli üle kogu maailma.

2022. aastal oli Eesti Maaülikool põllumajanduse ja metsanduse valdkonnas 65. kohal, mullu aga ülikõrgel 37. kohal. Teised Eesti ülikoolid, nt Eesti Kunstiakadeemia on oma valdkonnas tõusnud QS erialade edetabelis maksimaalselt 150. positsioonile.

Vaata QS World University Rankings by Subject 2024 tulemusi edetabeli kodulehelt.

Lisateave:

Rein Drenkhan
teadusprorektor
rein.drenkhan@emu.ee


2 logo maaeluvõrgustikule

 
 
Maainfo
  Jäneda, Tapa vald 73602, Lääne-Virumaa, seminar (at) metk.agri.ee
Maainfo